'La meva reialesa no és d'aquest món' (Joan 18:36)

 


Una vegada més ha marxat l'any litúrgic. Un any litúrgic que com ja sabem comença amb l'advent i conclou amb la solemnitat de Jesucrist Rei de l'univers. 

Aquesta solemnitat remarca el caràcter universal del regne de Crist. Un rei que no porta robes i túniques precioses, no porta corones i grans joies, un rei que no va en carrosses i diligències allà on va. Sinó més aviat un rei que viu en humilitat i pobresa, la seva única corona és la d'espines i només porta un parell de sandàlies i a vegades el porten en un ase per anar a predicar. Per això un cop més Jesucrist ens dius 'La meva reialesa no és d'aquest món' (Joan 18:36).

El Papa Francesc ens diu i afirma això en la festa de Crist Rei :

"Joves no renuncieu als somnis grans. No ens acostumem el que tenim. El Senyor no vol que retallem el nostre horitzó, no ens vol aturats al marge de la vida, sinó en moviment cap a metes molt altes, amb alegria i audàcia. No estem fets només per somiar en les vacances, o el cap de setmana., sinó per realitzar els somnis de Déu en aquest món. Ell ens ha fet capaços de somiar per poder admirar la bellesa de la vida. I les obres de misericòrdia és l'expressió més gran de la bellesa de la vida, aquestes obres han d'anar al centre dels nostres somnis"


Per això celebrar la solemnitat de Crist rei de tot el món, és veure com el Senyor regna en la meva vida, a Ell li oferim totes els nostres somnis i il·lusions. Per tant, el Senyor regna així en el cor de la meva vida. Que aquest any nou litúrgic que comença sapiguem donar-li una mica més de temps al Senyor, perquè sigui realment el rei de la nostra vida.

 


Comentarios