‘ Diumenge Gaudete’ Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! (Flp 4,4).

 

Robert Escusa Rubio

 

De mica en mica va avançant el nostre camí d'Advent, un camí d'esperança a l'arribada del Messies. Com parlàvem a l'inici d'aquest temps, la litúrgia ens ha anat presentant diverses visions i contemplacions. A l'inici veiem que l'evangeli ens feia aquesta crida profètica al 'vetlleu' vetlla, tenir un cor 'disposat a' un cor 'disposat' a l'arribada del Messies i que ens doni la gràcia per poder-lo contemplar en cos i ànima. Després he manat avançant aquest camí en el qual hem vist la importància de Joan el Baptista, a través d'ell una veu ens ha parlat des del desert dient-nos 'Prepareu els camins al Senyor' per anar veient que el nostre cor ha d'estar sempre en aquesta actitud.

Avui amb aquesta tercera setmana d'advent, l'Església com a Mare i mestre ens proposa celebrar el 'Diumenge Gaudete'. ¿Què és això? Doncs és un diumenge en el qual el mateix significat ho diu, és el 'Diumenge de l'Alegria'. Un diumenge on les lectures mateixes ens inviten a aquesta alegria, el nostre cor s'omple de goig per estar amb el Senyor. Aquesta mateixa expressió d'alegria en el Senyor, té el seu origen a la Carta de San Pau als cristians de Filip (4,4) on exhorta al poble a "Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents!". Aquesta és la crida que la litúrgia ens planteja avui, Viviu sempre contents.

És per aquest motiu què el sacerdot i totes les vestidures litúrgiques d'aquell diumenge són rosades, juntament amb les del Diumenge Laetare què és a la quaresma. És rosa per així trencar el morat de l'advent, el qual ens remarca molt la sobrietat i el recolliment, i és per això que la rossa irromp amb sorpresa per fer-nos veure que ja queda menys i ja està a prop l'arribada del Messies, i el blanc/daurat serà el següent color a utilitzar després del morat. Per això, Viviu contents davant l'arribada del messies , i que el nostre cor estigui en aquesta actitud a la qual ens crida Sant Pau a viure


Comentarios