Carta de José Francisco Rodríguez García, de la Junta Directiva del Encuentro Nacional de Jóvenes cofrades

 


Benvolguts confrares, 

És per a mi un gran plaer poder escriure aquestes línies des de terres cartageneras. 

Vivim tots plegats uns moments on els confrares hem d’anar reinventant, més si cap enguany, ja que l'any passat no vam poder fer cap activitat per trobar-nos confinats en els nostres domicilis, però aquest any, que podem tenir alguna llibertat més de moviment, ens veiem encotillats per les restriccions marcades per les autoritats.

A Cartagena els joves es van posar mans a l'obra fa mesos, perquè tot i les restriccions marcades, no es perdés “del carrer” aquesta flama i esclaf Confrare.

Les àrees de Joventut de les Confraries de Cartagena, "arrenquen" el primer Diumenge d'Advent, on els joves de Cartagena realitzen una Missa i convivència a l'Ermita del Mont Calvari, assistint tant joves com grans de totes les Confraries, aquest any passat només es va poder realitzar la Missa.

En aquesta Quaresma s'han realitzat els ja tradicionals Pregons de Joventut de la Real i Il·lustre Confraria de Nostre Pare Jesús Ressuscitat, a càrrec de Sandra Mayordomo Agüera, i de la Pontifícia Real i Il·lustre Confraria de nostre Pare Jesús en el Dolorós Pas del Prendimient i Esperança de la Salvació de les Ànimes (Californis), que el va pregonar José María Soler Ros, Pregoner triat l’any 2019, per a la Quaresma del 2020, i que va poder culminar el seu pregó en aquesta Quaresma.

Els Germans de la Real i Il·lustre Confraria del nostre Pare Jesús Nazareno (Marrajos), han realitzat dins dels actes al seu titular, la seva ja tradicional Vetlla de Joventut.

Els responsables de joventut de les confraries de Cartagena, han realitzat uns concursos de dibuixos i manualitats, dedicats als més petits durant aquesta Quaresma, perquè els nens i nenes de les diferents confraries expressin les seves il·lusions i desitjos, i mantinguin viu l'esperit confrare .

Una altra iniciativa duta a terme pels Joves Californis i que està tenint un gran seguiment per xarxes socials, és #MUCHOTIEMPO, des del passat Dimecres de Cendra, durant tots els dies i fins el pròxim Diumenge de Resurrecció, els Joves Californis publiquen en les seves xarxes una imatge de totes les coses que trobem a faltar i a tots ens vénen al cap en aquests dies.

Podeu veure un exemple en aquestes imatges o per les xarxes socials de Joves Californis. 

Amics Confrares, són moments durs, però que ens han de servir per créixer com a cristians i reflexionar sobre les adversitats que estem vivint. Com a Confrares, una de les  nostres missions és donar testimoni de Fe amb les nostres imatges al carrer; a causa de la situació actual no podem fer-ho, però sí que podem pregar, sí, pregar amb la família a casa, en grups reduïts, participar on-line dels actes religiosos de les nostres confraries, i amb això trobar un major sentit a tot el que ens mou en aquesta vida confrare.

Una forta abraçada confrare.


José Francisco Rodríguez García








Comentarios