Les processons poden tornar al carrer a Catalunya.

 Confraries i germandats podran recuperar les processons i actes de pietat popular als espais públics. 

La fe torna als carrers.


El Centre de  Coordinació Operativa de Catalunya, a petició del Departament de Cultura i del Comitè de Direcció del Pla Procitat han suprimit i deixat sense efectes el Pla de represa de la Cultura popular i associacionisme cultural que va restringir els actes de pietat popular i processons als carrers. 

Amb aquesta notícia bàsicament en l'àmbit de les confraries, germandats, congregacions i moviments parroquials posa de manifest que les processons, actes litúrgics i sacramentals al carrer es podran celebrar. 

Ara bé, la situació i l'evolució sanitària determinarà si es tornen a aplicar noves mesures o d'altres plans sectorials. 


20 mesos sense processons com s'havien conegut. 

El març de 2020 el context de pandèmia va obligar a prendre una sèrie de mesures i restriccions per evitar la seva transmissió. Tots els actes que es feien en espais públics i on interactuava la població es van suspendre. 

Tot i això, les confraries i germandats van oferir una Setmana Santa des del confinament i plena d'accions solidàries, de suport i treball amb les persones necessitades i poder oferir materials a sanitaris/àries. 

El 2021 les mesures van permetre la realització d'actes de petit format, amb mesures i  molts dels actes es van fer en esglésies i teatres vers a l'espai públic, també fent-se la totalitat dels seus actes. 

 Les confraries i germandat no han parat però  aquesta notícia era molt esperada. En d'altres contrades s'han viscut actes en moviment pel carrer, amb seguicis i concorreguts, també en alguns municipis  de Catalunya. Actes amb molta responsabilitat, respecte i després de molts mesos demandats per la població com a testimoni de fe i cultural. 

Ara toca un nou estadi, un tornar a continuar amb el seny, un compromís ferm i tenir un record present de totes les persones que han patit i pateixen aquesta pandèmia.  Què la fe surti als carrers...

Hemeroteca de comunicats durant el confinament: 




Comentarios