Comencem un nou advent.

 


Comencem un nou any litúrgic amb l'arribada de l'advent. Aquest any ens trobem al cicle B. L'Advent va des del diumenge I d'advent i conclou el dia 24 a la tarda. L'Advent es divideix normalment en 4 setmanes. Quatre setmanes on l'Església naixent espera l'arribada del messies. Per aquesta ocasió el prevere vesteix de morat. Vesteix de morat igual què en quaresma perquè és un color que ens fa anar més cap a la penitència i és també un període de forta conversió, i sobretot vetllant des de la sobrietat del morat un moment de joia i gran solemnitat com és l'arribada del messies.


En aquestes quatre setmanes la litúrgia ens presenta diverses estructures. Les lectures què anirem veient al primer diumenge se'ns parla d'un llenguatge profètic per què el nostre cor es centri en el que realment importa, vetllar per l'arribada del messies. Després tenim el 2 i 3 diumenges d'Advent. En les lectures podem veure la importància de la figura de Joan el Baptista, qui fou el precursor del messies, per posar el nostre cor en disposició a què ja arriba "Aquest és el meu Fill, el meu estimat, en qui m'he complagut.(Mateu 3:17). I finalment tenim el 4t diumenge d'advent. En aquest contemplem el misteri de l'encarnació a través de la Paraula de Déu, l'oració col·lecta d'aquell diumenge és la de l'àngelus i l'objectiu és mostrar-nos l'imminent arribada del messies i què arriba per salvar-nos.


De l'advent és important destacar què hi ha un diumenge, concretament el 3r, on el prevere i totes les vestidures sagrades són de color rosat. Això és així pel diumenge 'Gaudete, el diumenge de l'alegria'. En el qual l'Església experimenta el goig i trenca d'alguna manera la sobrietat del morat per fer-nos veure visualment que ja queda poc per l'arribada del Messies.

 

Comentarios