La Hermandad de las Penas del Vendrell presenta "Fervor y humildad", el projecte del seu 30 aniversari fundacional


Coincidint amb la primera nit de primavera, la Hermandad de las Penas de Vendrell (Tarragona), de la que és Membre d’Honor El Consell General de Germandats i Confraries de L’Arxidiòcesi de Barcelona, va celebrar un acte molt esperat aquests darrers mesos entre els germans de la corporació. Poc després de les vuit de la tarda, a l'Església Parroquial del Santíssim Salvador d'aquesta vila, l'Agrupació Musical Verge del Consolin iciava l'acte interpretant la marxa "Te Deum", que donava pas a la presentació de l'acte per part del Germà Major i als parlaments de les principals autoritats assistents.

La primera d'elles en pronunciar unes paraules va ser el rector i director espiritual de la Germandat, Mn. Norbert Miracle, seguit per l'alcalde de la ciutat, Kenneth Martínez, i finalitzant amb les paraules de Manuel Zamora, director del Secretariat Diocesà de Germandats i Confraries de Barcelona, ​​germà honorari de la corporació vendrellenca. Tots ells es van dirigir als assistents destacant el caràcter fervorós i humil de la Germandat, títols que posseeix i que han estat el nom d'aquest projecte, a més de donar ànims a tots els germans per superar aquests anys sense veure la confraria al carrer i felicitar-los per haver pogut consolidar l'arxiu històric publicant el llibre i el documental que en aquest mateix acte es presentaven.

El Germà Major, Ildefons Muñoz, presentava el projecte i cedia la paraula a Iker Sánchez i Álvaro Quirós, autors del llibre "Fervor i Humilitat. 30 anys de Germanor" i coordinadors del documental "Fervor i Humilitat. 30 anys de devoció". Aquests explicaven que, després de mesos de treball recopilant tota la informació, documents i fotografies existents, ordenaven el material i escrivien els 30 anys d'història de la Germandat a partir d'aquesta informació, de les actes dels cabildos oficials dels primers anys i de les experiències explicades per molts dels que van viure diferents èpoques en la corporació. Aquest projecte naixia al mes de juliol de 2020 quan, aprofitant el temps d'inactivitat per la situació sanitària del moment, aquests dos joves germans pretenien actualitzar i consolidar l'arxiu històric de la Germandat. Arran d'aquesta idea, van veure l'oportunitat de poder compartir-ho amb la resta de germans i conciutadans a través de la publicació d'un llibre. Més endavant, i amb la idea de mostrar també l'aspecte més humà i devocional de la Germandat, també van decidir crear un documental, amb la producció a càrrec de RTV El Vendrell. Va ser després d'aquest moment, i precedit per la marxa "Oh pecador" interpretada per l'Agrupació pròpia, quan es va presentar l'emotiu documental, que ja es pot visualitzar al canal de YouTube de la Germandat. 

Per finalitzar l'acte, el Germà Major va demanar la presència al presbiteri de la parròquia de Maria Montserrat i Maria Assumpta Domènech, nebodes del primer director espiritual de la Germandat, Mn. Josep Maria Barenys, finat a l'abril de 2020, per fer públic el seu nomenament com a germà honorari de la Germandat de les Penes. Sens dubte, va ser el moment més emotiu de la nit, doncs Mn. Barenys va ser una persona molt estimada tant en la Germandat com en la vila. L'Agrupació Verge del Consol tancava l'acte amb l'estrena d'una marxa pròpia que ja s'hauria d'haver estrenat fa un any però que la pandèmia no va permetre: "Consuelo", de Mikel A. García.

El llibre "Fervor i Humilitat. 30 anys de Germanor"es pot adquirir contactant amb la corporació a través del correu fervoryhumildad@gmail.com pel preu de 12 € (sense l’enviament inclòs), destinats íntegrament a un projecte de caritat, concretament de la Creu Roja del Baix Penedès.



Comentarios